Verkkouutiset

”Teurastus Välimerellä, mitä tekee EU?”

Satojen ihmisten kuolema Välimerellä on jälleen voimistanut italialaispoliitikkojen vaatimuksia EU:lle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Teurastus Sisiliansalmessa, ainakin 700 kuollutta. Välimeri on hautausmaa ja Italia on jätetty oman onnensa nojaan. Mitä EU vielä odottaa puuttuakseen tilanteeseen, kysyy tviitissään Italian parlamentin EU-asioiden valiokunnan puheenjohtaja, sosialisteja edustava Michele Bordo.

Hän viittaa tuoreeseen onnettomuuteen, jossa 700 pakolaisen pelätään hukkuneen. Vain viikko sitten 400 ihmistä Italiaan pyrkinyttä hukkui ja pienempiä onnettomuuksia sattuu jo lähes päivittäin.

Italia on syyttänyt pitkään Euroopan unionia siitä, ettei se auta tarpeeksi maahan suuntautuvassa pakolaisvyöryssä Pohjois-Afrikassa. Maan sisäministeri jopa uhkasi taannoin päästää pakolaiset vaeltamaan esteettä Italiasta muihin unionimaihin, jollei EU auta Italiaa ponnekkaammin.

Italialaistietojen mukaan Libyassa odottaa tällä hetkellä jopa satojatuhansia ihmisiä matkaa Eurooppaan ja eritoten Italiaan.

Tuore katastrofi herätti myös oppositiopuolueet. Pohjoisen liiton johtaja Matteo Salvini vaati Libyan saartamista. Hänen mukaansa mikään ei ole muuttunut puoleentoista vuoteen.

– Jos EU:n instituutioilla on järkeä, on järjestettävä laivastosaartoja ja tunnistettava, kuka on pakolainen ja kuka laiton maahanmuuttaja, hän toteaa. Kotisivuillaan hän vaatii loppua ”laittomien maahanmuuttajien invaasiolle Italiaan”.

Myös Silvio Berlusconin Forza Italia-puolueeseen kuuluva senaattori Maurizio Gasparri vaati välitöntä laivastosaartoa.

Lue myös: Lähes 700 pelätään kuolleen Välimerellä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)