Verkkouutiset

Entinen Nato-komentaja kertoo ainoan tavan voittaa ISIS – ”veristä hommaa”

Brittikenraalin mukaan ilmaiskut eivät riitä ISIS:n kukistamiseen Syyriassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Entinen Naton Euroopan joukkojen apulaiskomentaja kenraali Sir Richard Shirreff tyrmää pelkkien ilmaiskujen tehokkuuden ISIS-jihadistijärjestön kukistamisessa.

Shirreff toteaa Telegraphin mukaan, ettei ISIS:n ydinalueiden kaupunkeja voida kukistaa ilmaiskujen tukemien paikallisten joukkojen voimin. Esimerkkinä hän käyttää ISIS-järjestön epävirallista pääkaupunkia Syyrian Rakkaa.

”350 000 asukkaan kaupungin valtaaminen vaatii massiiviset joukot. Kaikenlainen kaupunkitaistelu sitoo valtavasti joukkoja. Se on varsin kuluttavaa. Se on kovaa ja veristä hommaa”, Shireff toteaa.

Hänen mielestään tämä ei onnistu ”70 000 niin kutsutun maltillisen syyrialaisen voimin”. Shirreffin mukaan Syyriaan olisi lähetettävä länsimaisia maajoukkoja, jos ISIS halutaan päihittää. Joukot taistelisivat paikallisten liittolaisten rinnalla.

Britanniassa on käyty viime päivinä kiivasta poliittista vääntöä kaavailluista ilmaiskuista Syyriassa. Kenraali Shirreffin mukaan suunniteltujen iskujen vaikutus ”jäisi hyvin marginaaliseksi”.

Iskut olisi määrä suorittaa Tornado-hävittäjillä. Koneista on tarkoitus luopua vuoteen 2019 mennessä ja niiden huoltokapasiteettia on leikattu jo ennalta valtavasti. Tämä taas tarkoittaa, että tehokkaan ilmaoperaation vaatimaa hävittäjämäärää on vaikea saada kasaan.

Esimerkiksi pitkän uran Britannian ilmavoimien operaatiojohdossa ja asevoimien tiedustelussa tehnyt Sir John Walker on sanonut, että koneita pitäisi saada alueelle vähintään 24, jotta iskuilla olisi jotakin vaikutusta. Näillä näkymin Britannian uskotaan lähettävän alueelle kahdesta kuuteen uutta Tornadoa. Ne liittyvät jo ennestään Irakissa operoiviin kahdeksaan koneeseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)