Verkkouutiset

Toimittajat 10 vuodeksi pakkotyöhön – Myanmar otti takapakkia

Lakkautetun lehden toimittajat väittivät armeijan valmistavan kemiallisia aseita aktivisteja vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Neljä Unity Weekly -lehden journalistia ja yksi myanmarilaisen lehden toimitusjohtaja on tuomittu 10 vuoden pakkotyöhön Myanmarissa valtionsalaisuuksien rikkomisesta. Heidän kerrotaan väittäneen armeijan valmistaneen kemiallisia aseita. Asiasta uutisoi CNN.

Tapahtumien johdosta lakkautettu lehti julkaisi tammikuussa artikkeleita, joiden mukaan Myanmarin armeija olisi vallannut itselleen satoja hehtaareita maata rakentaakseen kemiallisia aseita tuottavan tehtaan. Myanmarin hallitus on kiistänyt väitteet, joiden mukaan se olisi käyttänyt kemiallisia aseita etnisiä kapinallisia vastaan.

Tuomio on herättänyt kansainvälistä huomiota ja sitä pidetään takaiskuna Myanmarin lehdistönvapaudelle. Myanmar on saanut lehdistönvapaudestaan paljon kiitosta vuoden 2011 uudistuksien jälkeen.

Toimittajille langetetut tuomiot tarkoittavat paluuta lähtöpisteeseen. The Irrawaddy -lehden toimittaja Aung Zaw sanoo CNN:lle, että maa lunasti yhdessä yössä takaisin vanhan asemansa lehdistön vihollisena. Hänen mukaansa hallitus käytti siirtomaa-aikaista valtionsalaisuuslakia lähettääkseen varoituksen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)