Verkkouutiset

Merkel tyrmäsi sosiaaliturvaturismin

Saksan liittokansleri Angela Merkel tuomitsee sosiaaliturvan väärinkäytön.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”EU ei ole sosiaaliunioni”, Merkel totesi Passauer Neue Presse-lehden haastattelussa.

Merkelin mukaan sosiaaliturvajärjestelmän tulisi olla sellainen, että se estää väärinkäytökset.

Sosiaaliturvaetuudet ovat olleet Saksassa tapetilla tällä viikolla. Verkkouutiset uutisoi eilen Euroopan unionin tuomioistuimen julkisasiamiehen tuoreesta ratkaisuehdotuksesta, jossa todettiin Saksalla olleen oikeus evätä sosiaalietuudet toisesta jäsenvaltiosta tulleelta maahanmuuttajalta. Julkisasiamies katsoi saksalaisen tukikäytännön rajoitukset EU-oikeuden mukaisiksi.

Tapauksessa oli kyse romanialaisesta naisesta, joka ei ollut hakenut lainkaan töitä Saksassa oleillessaan. Nainen haki tukia itselleen ja lapselleen. Saksan lain mukaan tukijärjestelmän ehdot täyttäville maksettavaa perustukea ei tarvitse myöntää sellaisille maahanmuuttajille, jotka ovat tulleet maahan vain nauttiakseen sosiaalietuuksista tai etsimään töitä. Saksa vaatii kaikkia EU-alueenkin maahanmuuttajia osoittamaan riittävän siteen uuteen asuinvaltioonsa. Saksa oli evännyt tuet naiselta, mutta myöntänyt ne hänen lapselleen.

Saksan työministeriön julkistamien lukujen mukaan EU-alueen maahanmuuttajat nostivat viime vuonna Saksassa perustukia noin viisi miljardia euroa. Työministeriön mukaan monet tukea saavista joutuvat kuitenkin tekemään myös töitä pärjätäkseen.

Merkelin mukaan etuudet tulisi evätä kaikilta niiltä, jotka tulevat Saksaan vain etsiäkseen töitä.

”Työskentelemme parhaamme mukaan tehdäksemme järjestelmästämme sellaisen, että se estää väärinkäytökset”, Merkel totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)