Verkkouutiset

Manchesterin pommittaja kävi Turkissa neljä päivää ennen iskua

Salman Abedin kaksi veljeä on otettu kiinni Britanniassa ja Libyassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Manchesterissä pommi-iskun tehnyt Salman Abedi matkusti Turkista Britanniaan neljä päivää ennen iskua, kertovat brittilehdet. Uutinen perustuu Saksan tiedustelupalvelun toimittamiin tietoihin. Asiasta uutisoi muun muassa The Times.

Abedi, 22, lensi viime viikolla Istanbulista Düsseldorfin kautta Britanniaan. Istanbul on saattanut olla välietappi hänen matkallaan.

Abedi räjäytti pommin maanantaina Manchesterissa muusikko Ariana Granden konsertissa konserttipaikalla. Hän kuljetti pommin konserttipaikalle todennäköisesti repussaan.

Brittitutkijat epäilevät, että Abedi ei itse valmistanut pommia, vaan toimi jonkun muun lähettämänä. Tutkijat ovat selvittäneet Abedin mahdollisia yhteyksiä terrorijärjestö Isisiin. Isis on ilmoittanut olevansa vastuussa iskusta, mutta tutkijat pitävät ilmoitusta epäluotettavana.

Abedi oli syntynyt Manchesterissa. Hänen vanhempansa ovat libyalaisia.

Britannian poliisi on pidättänyt kahdeksan henkilöä epäiltyinä osallisuudesta iskuun. Pidätettyjen joukossa on Abedin vanhempi veli Ismail Abedi.

Abedin pikkuveli Hashem Abedi on puolestaan pidätetty Libyan Tripolissa epäiltynä yhteyksistä Isis-järjestöön.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)