Makedonian presidentti turvapaikanhakijoista: Monet ovat radikaaleja taistelijoita

Makedonian presidentti Gjorge Ivanovin mukaan kaikkien tulijoiden passit ovat väärennettyjä tai varastettuja.

  • Gjorge Ivanov.

    ()

– Joitakin niin sanottuja pakolaisia matkustaa väärillä henkilöllisyyksillä koko Euroopan läpi, ja Kreikka laittaa heille vain leimat jatkomatkalle. Meidän täytyy lähteä siitä, että monet, jotka ovat näillä papereilla liikkeellä, halusivat matkustaa sisään radikaaleina taistelijoina, Makedonian presidentti Grjorge Ivanov sanoo Bildille.

Hänen mukaansa suurin osa tulijoiden papereista on väärennettyjä tai varastettuja.

– Turvallisuuden merkitystä ei nähty lainkaan pakolaiskriisissä. Jos olisimme luottaneet Brysseliin emmekä olisi toimineet itse, meidän yli olisi kulkenut jihadistien tulva, Ivanov sanoo.

Makedonia on nyt sulkenut rajansa Kreikkaan.

Ivanov arvostelee erityisesti Saksaa turvallisuusaspektin laiminlyömisestä. Saksa ei myöskään pyynnöistä huolimatta suostunut yhteistyöhön tietojenvaihdon ja sormenjälkitunnistuksen suhteen.

– Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun EU jättää meidät pulaan. Tämä on meille tuttua, Ivanov sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.