Verkkouutiset

Venäjän aiheuttamia läheltä piti -tilanteita jo yli 50 – kartta näyttää sijainnit

Viron Vaindloo-saari Suomenlahdella on ollut merkittävässä osassa Venäjän ilmatilaloukkauksissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

European Leadership Network ELN on koostanut tästä löytyvän interaktiivisen kartan Venäjän aiheuttamista vaarallisista, useimmiten sotilaallisista kohtaamisista maailmalla.

Marraskuun jälkeen kartalle on päivitetty 12 uutta tapausta. Kartalla on nyt kuluvan vuoden ajalta kaikkiaan 52 julkisesti tiedettyä tapausta.

Tapauksia tunnetaan pohjoisella pallonpuoliskolla ympäri maailmaa, mutta kartta osoittaa Itämeren alueen keskeisyyttä.

Tapauksista kolme sijoittuu Suomen lähelle Jäämerelle, kolmisenkymmentä Itämerelle ja eräät Suomenlahdelle. Suomen ilmatilan useat loukkaukset on kirjattu vain yhdeksi tapaukseksi.

Suomenlahdelta kartta huomioi Viron Vaindloon eli Stenskärin saaren merkityksen. Vaikka saari on Viron ja lähempänä Tallinnaa, hoitaa Pietari sen ilmavalvontaa. ELN:n mukaan tämä yhdessä Kaliningradin sotaharjoitusten kanssa voi selittää loukkauksia.

Suomen lähistöltä ELN toteaa vakavimmiksi tapauksiksi Viron turvallisuuspalvelun miehen kidnappauksen, tanskalaisen siviilikoneen läheltä piti -tilanteen näkymättömissä lentäneen venäläiskoneen kanssa ja Ruotsin sukellusvenejahdin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)