Verkkouutiset

Rajavalvonta lisäämässä riskinottoa – jopa 200 000 turvapaikanhakijaa odottaa Libyassa

Euroopan unioni pyrkii kuumeisesti tiukentamaan rajavalvontaa Kreikassa, mutta sen uskotaan lisäävän painetta ja riskinottoa muilla tuloreiteillä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kreikan ja Turkin välisen rajavalvonnan lisääminen pakolaisvirran hallitsemiseksi on muuttamassa tuloreittien painopistettä, kertoo saksalaislehti Die Welt.

Asiantuntijoiden mukaan Egeanmeren tiukempi valvonta on ohjaamassa turvapaikanhakijat ottamaan isompia riskejä ja pyrkimään Eurooppaan Välimeren tai Mustanmeren kautta. Myös esimerkiksi reitti Georgian ja Venäjän kautta saattaa kasvattaa suosiotaan.

Lehden tiedustelulähteiltä saamien tietojen mukaan Libyassa on jo 150 000 – 200 000 turvapaikanhakijaa odottamassa parempaa säätä Välimeren ylittämiseksi. Suurin osa heistä on peräisin Eritreasta, Nigeriasta ja Somaliasta. Syyrialaisten osuuden uskotaan kuitenkin nousevan.

Rajojen tiukennettu valvonta saattaakin asiantuntijoiden mukaan keventää vaellusliikkeen tuomaa painetta, mutta ei tule poistamaan sitä kokonaan. Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier on ehdottanut yhtenä ratkaisuna Syyriaan perustettavia suoja-alueita, jossa pakenevaa siviiliväestöä voitaisiin suojella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)