Verkkouutiset

Kiinan saasteista uusi tutkimus – “kuin polttaisi 40 tupakkaa päivässä”

Kiinan saasteongelmista on vihdoin saatu tarkkaa tutkimustietoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Amerikkalaisen Berkeley Earth -tutkimussäätiön asiantuntijat ovat käyneet läpi valtavan määrän Kiinan hallituksen rakennuttaman liki tuhannen ilmanlaatusensorin verkon keräämää aineistoa. Asiasta uutisoivan talouslehti Economistin mukaan kyseessä on perusteellisin ja tarkin tutkimus Kiinan ilmanlaadusta.

Tutkijoiden mukaan tulokset ovat hälyttäviä. Berkeley Earthin tieteellinen johtaja Richard Muller sanoo Economistille, että esimerkiksi Pekingin ilman hengittäminen vastaa 40 tupakan polttamista päivittäin. Hän arvioi ilmansaasteiden tappavan vuodessa 1,6 miljoonaa kiinalaista. Se kattaa 17 prosenttia kaikista kuolemista.

Ilmansaasteet eivät ole ainoastaan pääkaupungin vitsaus. Peräti 83 prosenttia kiinalaisista altistuu hengitysilmalle, jota voidaan pitää epäterveellisenä tai epäterveellisenä herkille ihmisryhmille. Tilanne on pahin Pekingin ja Shanghain lähialueilla ja paras maan eteläosissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)