Verkkouutiset

Kiina rakentaa jättiläiskaupunkia – suurempi kuin koko Japani

Kiina rakentaa yhdestätoista kaupungista koostuvaa jättiläiskaupunkia, kertoo Business Insider.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiina rakentaa yhdestätoista kaupungista muodostuvaa jättiläiskaupunkia, joka tulee pinta-alaltaan olemaan suurempi kuin koko Japanin valtio.

Jättiläiskaupungin on tarkoitus rakentua yhdeksän Guangdongin maakunnassa Helmijoen suistossa sijaitsevan kaupungin ja kahden pohjoisemman kaupungin yhteenliittymästä.

Viimeisimpien kaavailujen mukaan 20 miljoonan asuttamasta Kiinan pääkaupungista Pekingistä tulisi jättiläiskaupungin keskus. Jing-Jin-Jiksi kutsuttu jättiläiskaupunki tulee olemaan 131 900 neliökilometrin kokoinen ja asukkaita siellä tulee olemaan yhteensä 130 miljoonaa.

Jättiläiskaupungin ideana on saada käyttöön kaikkien siihen kuuluvien alueiden parhaat puolet: Pekingin rahalähteet ja tutkimusmahdollisuudet, Tianjinin satama ja pääsy Bohainmerelle ja Hebein maakunnan teknologiakehitys. Kaupunkeja ja alueita tulevat yhdistämään uudet moottoritiet ja sillat.

Kiinan nopea kasvu pitää sisällään kuitenkin monia ongelmia: yhteiskunnan infrastruktuuri ei ole pysynyt kehityksen tahdissa, mikä näkyy puutteina ja ongelmakohtina esimerkiksi kouluissa, sairaaloissa ja kulkuneuvoilla liikkumisessa. Yleisin ongelma on väenpaljous, ruuhkat liikenteessä ja liian suuret luokkakoot kouluissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)