Verkkouutiset

Kiina suunnittelee jättimäistä miehittämättömien sotakoneiden armeijaa

Kiina aikoo kehittää armeijaansa kymmenillä tuhansilla miehittämättömillä sotakoneilla niin maalla, merellä kuin ilmassakin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain puolustusministeriön tuoreen raportin mukaan Kiina aikoo varustaa armeijaansa jopa lähes 42 000 miehittämättömällä sotakoneella, kertoo Washington Free Beacon.

Raportin mukaan Kiinan kyky käyttää miehittämättömiä laitteita on kasvanut ja maa suunnitteleekin rakentavansa niitä maa- ja merikäyttöön vuosien 2014 ja 2023 välisenä aikana.

Miehittämättömiä lentokoneita Kiinalla tiedetään jo olevan. Maa testasi erimerkiksi viime vuonna hypersonista liitäjää, joka pystyy kulkemaan kymmenkertaisella äänennopeudella. Kehitteillä on myös neljä muuta miehittämätöntä lentokonetta, joista yhden tiedetään omaavan häiveominaisuuksia.

Lisäksi Kiina aikoo kehittää merkittävillä summilla satelliitteja vastaan suunnattuja aseita, kybervoimiaan, sekä ohjus- ja ydinasekalustoaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)