Verkkouutiset

Jo toinen venäläishävittäjä putosi Admiral Kuznetsovin viereen Välimerellä

Venäläinen hävittäjäkone syöksyi mereen Syyrian edustalla maanantaina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä on menettänyt jo toisen hävittäjänsä Välimerellä sen jälkeen, kun sen laivaston lentotukialus Admiral Kuznetsov saapui alueelle.

Washington Postin mukaan pudonnut kone oli Su-33 -hävittäjä. Se syöksyi mereen yrittäessään laskeutua lentotukialuksen kannelle. Pilotti ehti käyttää heittoistuintaan ja selvisi säikähdyksellä.

Venäjän puolustusministeriön mukaan onnettomuus johtui lentotukialuksen kannella käytettävän pysäytyskaapelin katkeamisesta.

Admiral Kuznetsovin lento-osastoon kuuluva Mig-29K -hävittäjä syöksyi mereen yrittäessään laskeutua alukselle marraskuussa.

Onnettomuuden tarkasta syystä on liikkunut ristiriitaisia tietoja. Koneesta saattoi loppua polttoaine, kun se ei saanut laskeutumislupaa lentotukialuksen pysäytyskaapeliongelmien vuoksi.

Venäjän ainoan lentotukialuksen läsnäolo Syyrian rannikolla on lähinnä propagandatemppu ja tekosyy tuoda sen saattueeseen kuuluvat taistelulaivat alueelle.

Verkkouutiset kertoi hiljattain satelliittikuvista, jotka paljastavat, että ainakin suurin osa Admiral Kuznetsovin lentokoneista on siirretty kaikessa hiljaisuudessa Venäjän Syyrian maakentille. Tämä tarkoittaa, että lentotoiminta alukselta on hyvin vähäistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)