Verkkouutiset

Jihadistit sotivat keskenään: ISIS mestasi 10 talibania

ISIS-jihadistijärjestön joukkojen kerrotaan surmanneen kymmenen taliban-taistelijaa Afganistanissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

ISIS-jihadistien ja taliban-taistelijoiden raju yhteenotto on päättynyt teloituksiin Afganistanissa.

Daily Mailin mukaan ISIS:n taistelijat olivat väijyttäneet joukon Afganistanin hallituksen joukkojen kanssa käydystä tulitaistelusta vetäytyneitä taliban-taistelijoita.

ISIS-joukot mestasivat kiinni ottamansa talibanit.

Taliban-taistelijoiden ja ISIS-jihadistien tiedetään ottaneen yhteen aiemminkin. Taliban vastustaa pääasiassa Irakissa ja Syyriassa vaikuttavan ISIS:n laajentumista Afganistaniin.

ISIS-johtaja Abu Bakr Al-Baghdadi on kutsunut talibanien johtajaa Mullah Mohammad Omaria ”hölmöksi ja lukutaidottomaksi sotapäällikköksi”. Al-Baghdadin mukaan Omar ei ansaitse poliittista tai uskonnollista johtoasemaa.

Omar on puolestaan kutsunut Al-Baghdadia ”vale-kalifiksi” ja totesi ISIS-johtajan vain haluavan hallita sitä, minkä ”oikeat jihadistit” ovat saavuttaneet viimeiset kolmekymmentä vuotta kestäneen sodan aikana.

Omar antoi huhtikuun alussa virallisen määräyksen, jonka nojalla taliban tulkitsee uskollisuuden vannomisen ISIS-järjestölle rikkovan islamilaista lakia.

Sekä nigerialainen Boko Haram että monet libyalaiset jihadistiryhmittymät ovat jo liittyneet ISIS:n riveihin. Tämä on lisännyt muun muassa Itä-Afrikassa toimivaan Al Shabaabiin ja Lähi-idän ja Aasian Al Qaida- ja Taliban-järjestöihin kohdistuvaa painetta joko liittyä ISIS-jihadisteihin tai ryhtyä järjestön vihollisiksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)