Verkkouutiset

ISIS-video paljastaa: Pariisin terroristit koulutettiin ja lähetettiin Eurooppaan ISIS:n päämajasta

ISIS:n julkaisema video viittaa siihen, että Pariisin marraskuun terrori-iskut olivat järjestön tarkasti suunnittelemia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

ISIS-jihadistijärjestö on julkaissut uuden videon, jossa esiintyy Pariisin marraskuun terrori-iskujen tekijöitä. Videolla näkyy pätkiä, joilla miehet osallistuvat muun muassa mestauksiin ja muihin teloituksiin Syyriassa ja Irakissa.

Mikäli kaikkien videolla näkyvien jihadistien henkilöllisyydet saadaan vahvistettua, on se asiasta uutisoivan New York Timesin mukaan ensimmäinen todiste, joka osoittaa, että Pariisin terroristit oli koulutettu ja lähetetty nimenomaisesti suorittamaan terroritehtävää Eurooppaan ISIS:n Syyrian päämajasta. Aiemmin terroristien on uskottu toimineen pitkälti omin päin, mutta ISIS:n oppien inspiroimina.

Videon nimi on Kohdealue: Pariisi. Siinä on yhdistelty materiaalia marraskuun terrorihyökkäyksestä sekä terroristien aiemmista hirmuteoista Syyriassa ja Irakissa. Videon julkaisua mainostettiin etukäteen jo viime viikolla ISIS:n omassa Dabiq-lehdessä (kuva alla).

Videolla muun muassa näkyy, kuinka nuorin terroristeista, 20-vuotias Bilal Hadfi, irrottaa veitsellä pään ISIS:n vangilta. Toinen terroristi, Samy Amimour, poimii hymyillen pään ylös maasta. Kaikki Pariisin terroristit puhuvat yksi kerrallaan kameralle. Taustalla näkyy hiekkadyynejä.

”Emme lakkaa taistelemasta teitä vastaan kaikkialla maailmassa, olette sitten turisteja tai työmatkalla. Odottakaa vielä enemmän. Odottakaa, että mujahediin-taistelija tulee ja tappaa teidät”, iskujen komentajaksi uskottu Abdelhamid Abaaoud toteaa videolla.

ISIS uhkaa videolla Britanniaa terrori-iskuilla. Videolla näkyy muun muassa materiaalia ISIS:n vastaisesta taistelusta kertovista brittipoliitikoista. Heidän joukossaan on myös maan pääministeri David Cameron.

Viime vuoden marraskuun 13. päivänä Bataclanin konserttipaikalle, Stade de France -stadionille ja kahviloihin itäisessä Pariisissa iskeneet kolme terroristiryhmää surmasivat kaikkiaan 130 ihmistä. ISIS on ilmoittanut ottavansa vastuun iskuista, mutta järjestön tarkka rooli on ollut hämärän peitossa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)