Verkkouutiset

ISIS julkaisi orjahinnaston

ISIS-jihadistien julkaisemaksi orjahinnastoksi väitetty asiakirja leviää sosiaalisessa mediassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iraqi Newsin mukaan hinnasto on voimassa ISIS-järjestön Irakissa kontrolloimilla alueilla. Siinä määritellään vähimmäishinnat Irakin dinaareissa eri-ikäisille kristityille tai jesideihin kuuluville naisille ja lapsille.

Hinnastossa todetaan, että orjia saa ostaa korkeintaan kolme. Sääntö ei kuitenkaan päde ulkomaalaisiin.

Asiakirjan mukaan kaikki, jotka jättävät noudattamatta hinnaston sääntöjä teloitetaan.

ISIS-taistelijat käsittävät vääräuskoisina pitämänsä ihmiset sotasaaliina, jota saa ostaa ja myydä vapaasti. Sitovan hinnoittelun takana on mitä todennäköisimmin orjakaupan hidastuminen.

”Markkinat naisille ja sotasaaliille ovat pienentyneet huomattavasti ja tämä on vähentänyt ISIS-järjestön tuloja ja Mujahediinien rahoitusta”, asiakirjassa sanotaan.

Hinnaston perusteella 40–50-vuotias nainen maksaa 50 000 dinaaria (noin 30 euroa), 30–40-vuotias 75 000 dinaaria (noin 50 euroa) ja 20–30 vuotias 100 000 dinaaria (noin 70 euroa).

10–20 vuotiaiden tyttöjen hinnaksi ISIS-jihadistit asettavat 150 000 dinaaria (noin 100 euroa) ja 1–9-vuotiaiden lasten 200 000 dinaaria (noin 140 euroa).

Kansainvälisten avustusjärjestöjen ja silminnäkijöiden mukaan Syyriassa ja Irakissa vaikuttavat ISIS-taistelijat harjoittavat laajamittaista orjakauppaa valloittamillaan alueilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)