Verkkouutiset

”Vakava isku” – ISIS:n eliittijoukkojen komentajat surmattiin itsemurhapommilla

Kuusi ISIS-jihadistijärjestön pahamaineisen taisteluosaston komentajaa on saanut surmansa itsemurhaiskussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yksi ISIS-jihadistijärjestön menestyneimmistä ja tärkeimmistä taisteluosastoista on joutunut al-Qaidan suorittaman itsemurhaiskun kohteeksi Etelä-Syyriassa.

Asiasta uutisoi Fox News. Sen mukaan isku kertoo paljon jihadistijärjestöjen välisestä keskinäisestä taistelusta.

Iskussa sai surmansa muun muassa lempinimellä ”setä” tunnettu ISIS-komentaja ja Jarmukin marttyyriprikaatin päällikkö Muhammad al-Baridi sekä viisi muuta korkea-arvoista ISIS-johtajaa.

Jarmukin marttyyriprikaati tunnetaan erittäin kovatasoisena taistelijaryhmittymänä. Se on suorittanut runsaasti verisiä iskuja Golanin kukkuloilla ja ollut avainroolissa alueen ISIS-operaatioissa.

Al-Qaidaan liitetty al-Nusran rintama on ottanut vastuun iskusta.

”ISIS koki vakavan iskun. Se menetti kertarysäyksellä koko ylimmän johtonsa alueella”, israelilaisen Yediot Aharonotin sotakirjeenvaihtaja Alex Fishman arvioi.

Tuhoisa itsemurhaisku tapahtui Golanin kukkuloilla sijaitsevassa Jamlehin kylässä jo viime viikolla. Siitä on alkanut tihkua tietoa vasta nyt.

”Kuulimme kovan räjähdyksen entisen Baath-puolueen päämajan suunnalta. Juoksimme paikalle. Ruumiinosia oli joka puolella”, kuvailee Jamlehissa asuva Abu al-Ezzam.

Hänen mukaansa ISIS-johto kokoontui usein Jamlehiin.

Jarmukin marttyyriprikaati on vastannut iskuun julkaisemalla uhmakkaan viestin, jossa se vannoo kostoa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)