Verkkouutiset

Salainen asiakirja paljastaa: ISIS suunnittelee hyökkäystä Intiaan

ISIS suunnitelee hyökkäävänsä Intiaan ja aiheuttavansa yhteenoton Yhdysvaltojen kanssa, kertoo Daily News and Analysis.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

ISIS-terroristijärjestön sisäisten dokumenttien mukaan ISIS suunnittelee hyökkäystä Intiaan. Suunnitelman taustalla on terroristien halu aiheuttaa yhteenotto Yhdysvaltojen kanssa.

Suunnitelma paljastui 32-sivuisesta salaisesta asiakirjasta, jonka oli saanut haltuunsa Pakistanin kansalainen, jolla on yhteyksiä Taliban-liikkeen sisällä.

Asiakirjan nimi on ”Islamilaisen valtion kalifaatin lyhyt historia, kalifaatti profeetan mukaan”. Arabiankielestä tuleva sana kalifaatti viittaa islamijohtajan eli kalifin hallitsemaan alueeseen tai dynastiaan.

Asiakirjan mukaan valmistelut Intiaan kohdistuvaan hyökkäykseen ovat jo vireillä ja hyökkäyksen ennustetaan aiheuttavan ”apokalyptisen yhteenoton” Yhdysvaltojen kanssa.

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n eläkkeelle jääneen virkailijan Bruce Riedelin mukaan Intiaan hyökkääminen paisuttaisi ISIS:n statusta ja uhkaisi koko alueen vakautta.

– Intiaan hyökkääminen in Etelä-Aasian jihadisteille pyhä Graalin malja, hän toteaa.

Asiakirjasta käy myös ilmi, että terroristien aikomuksena on yhdistää tusinoittain erillisiä pakistanilaisia ja afganistanilaisia Taliban-ryhmiä yhdeksi suureksi terroristiarmeijaksi. Lisäksi asiakirja paljastaa ennestään tuntematonta tietoa ISIS-terroristiryhmän historiasta, yksityiskohtia tulevista taistelusuunnitelmista ja suostutteluyrityksiä saada terroristijärjestö al-Qaeda liittymään yhteen ISIS:n kanssa.

Asiakirja myös ilmoittaa, että kaikkien maailman muslimien pitäisi tunnustaa ISIS-terroristien johtaja uskonnollisen imperiumin, kalifaatin johtajana.

Asiakirja on käännetty englanniksi ja sen alkuperä tarkistettu. Asiantuntijoiden mukaan on erittäin todennäköistä, että asiakirja on aito.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)