Salaperäinen nainen tappoi ISIS-päälliköitä: järjestö kielsi burkat turvallisuusriskinä

ISIS-jihadistijärjestön kerrotaan kieltäneen burkan käytön Irakin Mosulissa.

  • Naisten kasvot peitetään ISIS-alueilla myytävistä hiusväreistä.

    ()

ISIS-jihadistijärjestön väitetään kieltäneen kasvot kätkevän burkan käytön osissa järjestön hallitsemaa Mosulin kaupunkia Irakissa. Useat uutislähteet kertoivat asiasta tiistaina.

Asiasta tässä uutisoivan Mirrorin mukaan syynä ovat turvallisuushuolet. Kielto on mediatietojen mukaan voimassa ainakin ISIS:n ydinalueella Mosulin keskustassa.

Kahden ISIS-päällikön kerrotaan saaneen hiljattain surmansa burkalla kasvonsa kätkeneen naisen tekemässä iskussa. Tuntematon nainen surmasi ISIS-johtajat pistoolilla.

International Business Timesin mukaan iskun uhrit olivat tavallisia ISIS-taistelijoita. Verkkolehti kertoo ISIS:n varoittaneen Mosulin taistelijoitaan "huntuun pukeutuneesta naisesta". Tietoja surmista ei ole voitu vahvistaa.

Jihadistijärjestön tiedetään aiemmin jakaneen alueillaan kovia rangaistuksia naisille, jotka ovat kieltäytyneet pukeutumasta burkaan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.