Verkkouutiset

Isis saattaa siirtää pääkaupunkinsa lähemmäksi Eurooppaa

Taistelu Isisiä vastaan saattaa johtaa siihen, että terroristijärjestön päämaja löytyy jatkossa lähempää Eurooppaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Isisin olot Syyriassa käyvät tukalammiksi, kun länsimaat ovat kiihdyttäneet toimia terroristijärjestöä vastaan.

The New York Timesin mukaan Isisin sotilaskomentajia on viime aikoina siirtynyt terroristijärjestön hallitsemalle alueelle Libyassa. Tiedustelulähteiden mukaan Sirte saattaa olla Isisin varapääkaupunki, johon koko organisaation johto saattaa siirtyä, jos Isis joutuu jättämään nykyisen pääkaupunkinsa, Rakkan, Syyriassa.

Isis on hallinnut Sirten kaupunkia ja sen ympäristöä alkuvuodesta lähtien. Nykyisin Sirte on Isisin aktiivinen siirtokunta.

Sirte sijaitsee Libyassa Välimeren rannalla pääkaupunki Tripolista länteen. Muun muassa Sirten läheltä Misuratasta kulkee siirtolaisten käyttämä laivareitti Maltalle ja siitä eteenpäin Italiaan ja muualle Eurooppaan.

Isisille alue on helppo hallita, sillä sisällissodan runteleman Libyan keskenään taistelevat ryhmittymät eivät ole muodostaneet terroristijärjestölle uhkaa. Alueella ei ole länsimaiden joukkoja, eikä naapurimailla ole resursseja puuttua Libyan asioihin. Toistaiseksi Isis on saanut rauhassa rakentaa tukikohtaansa öljyrikkaaseen Libyaan.

Isisin siirtokuntia löytyy myös Egyptin Siinain niemimaalta, Afganista, Nigeriasta ja muualta islamilaiseta maailmasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)