Verkkouutiset

”Barbaarista seksuaalista väkivaltaa” ja seksiorjia – jihadistit raiskaavat vankejaan

Kaksi YK:n korkeaa virkailija tuomitsee jyrkästi Irakin IS-jihadistien harjoittaman seksuaalisen väkivallan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

YK:n pääsihteerin erikoisedustajat Irakissa, Zainab Hawa Bangura ja Nikolai Mladenov tuomitsevat jyrkästi IS-jihadistien barbaarisen seksuaalisen väkivallan ja raakalaismaiset raiskaukset, joiden uhreiksi ovat joutuneet Irakissa asuvat uskonnolliset ja etniset vähemmistöt.

YK:n edustajien mukaan jihadistit ovat raiskanneet vähemmistöihin kuluvia naisia, sekä nuoria tyttöjä ja poikia. Niin ikään he sanovat, että jihadistit ovat alistaneet noin 1500 jesidiä ja kristittyä seksiorjikseen.

– Julmia kertomuksia … jesidien, kristittyjen, turkkilaisperäisten ja shabak-vähemmistöön kuuluvien naisten, tyttöjen ja poikien raakalaismaisista raiskauksista kantautuu meille hälyttävässä määrin, Bangura ja. Mladenov sanovat tiedotteessaan.

Keskiviikkona uutisoitiin, että jihadistit ovat ottaneet vangikseen 600 jesidinaista ja –tyttöä Sinjarissa. Torstaina vahvistettiin tieto, että viikko sitten Sinjarissa vangiksi otetut noin sata naista ja lasta on tuota Mosuliin, jossa heidät aiotaan käännyttää islamiin, kertoo CNN.

Yleisradioyhtiö RAI puolestaan kertoo, että jihadistit syyllistyivät joukkomurhaan kesäkuussa Tikritin lähellä vallattuaan sotilastukikohdan. Yhden pelastuneen kadetin mukaan jihadistit surmasivat satoja sotilaita ja Irakin ilmavoimien kadetteja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)