Verkkouutiset

Jihadistikoulun kotitehtävä: Leikkaa pää vaaleahiuksiselta nukelta

IS-järjestön leireillä aivopestään lapsia terroristeiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Syyrian ja Irakin IS-jihadistit pakottavat valtaamiensa alueiden lapsia koulutusleireille. Leireillä lapsille opetetaan järjestön sääntöjä ja tulkintaa Islamista.

ABC News ja Syria Deeply kertovat syyrialaisessa Raqqan maakunnan kaupungeissa toimivista lasten koulutusleireistä.

Raqqan leireillä lapsille näytetään muun muassa, kuinka länsimaalaiselta vangilta leikataan pää irti.

Tiedotusvälineille puhuneen nimettömänä pysytelleen pariskunnan mukaan heidän 13-vuotias Mohammed-poikansa oli pakotettu leirille. IS-taistelijat olivat uhanneet surmata pojan isän, kun hän yritti vastustaa värväystä.

Vanhemmat olivat järkyttyneet, kun poika palasi leiriltä kotiin vaaleahiuksisen ja sinisilmäisen nuken sekä suuren veitsen kanssa. Mohammed ja muut leirin lapset olivat saaneet kotitehtäväkseen harjoitella mestausta.

Mohammedin mukaan leirin vanhimpien lasten oli näytettävä muille, kuinka mestaus suoritetaan. Epäonnistumisesta seurasi rangaistus.

Mohammedin vanhemmat päättivät viedä perheensä Turkkiin, kun poikaa yritettiin pakkovärvätä taistelijoiden riveihin. Mohammedin äidin mukaan monet muutkin Raqqan lapsiperheet ovat tehneet samoin.

ABC:n mukaan IS-järjestö on asettanut Raqqassa voimaan tiukan Sharia-lain tulkinnan. Esimerkiksi perinteiset lastenleikit on kielletty kokonaan. Alle 15-vuotiaita pakkovärvätään koulutusleireille. IS:n pyörittämien leirien tarkoituksena on kasvattaa lapsista seuraavan polven jihadisteja.

Raqqa on Independentin mukaan IS-järjestölle eräänlainen mallialue ja se on pyrkinyt luomaan maakuntaan ajamiaan ääri-islamistisia aatteita vastaavan hallintojärjestelmän.

”He tekevät valtavasti hallinnollista työtä. Se on varsin vaikuttavaa”, eräs järjestöä vastustava aktivisti totesi Independentille Turkissa.

Hänen mukaansa IS hallitsee lähes kaikkia alueen julkisia laitoksia ja palveluita. Monien raqqalaisten mukaan IS-taistelijat ovat onnistuneet luomaan maakuntaan modernia paikallishallintoa vastaavan järjestelmän alle vuodessa.

Lehtitietojen mukaan IS-jihadistit ovat järjestäneet Raqqaan muun muassa riita-asioita käsitteleviä tuomioistuimia ja jopa kuluttajaviranomaisen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)