Verkkouutiset

Myrskytuulet iskivät jo Etelä-Floridaan – kymmeniä tuhansia sähköttä

Etelä-Florida on jo saamassa ensimakua hurrikaani Irman voimasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hurrikaanin myrskytuulet ovat saavuttaneet lauantaiaamuna paikallista aikaa Etelä-Floridan ja Miami-Daden, Browardin ja Palm Beachin piirikunnissa jo yli 30 000 taloutta on ilman sähköä, kertoo The Miami Herald.

Kahdeksalta aamulla paikallista aikaa hurrikaani oli vielä yli 350 kilometrin päässä Miamista, jonka metropolialueella asuu lähes kuusi miljoona ihmistä.

Hurrikaanin tuulen nopeudeksi mitattiin noin 210 km/h. Miamin kansainvälisellä lentokentällä tuuli puhkui puuskissa jo lähes 90 km/h. Hirmumyrskyrintama on leveämpi kuin Floridan osavaltio.

Koska Irma on niin suuri, viranomaiset pelkäävät sen tuovan tulleessaan suuria, jopa 3-4 metrin korkuisia aaltoja sen iskiessä rannikolle. Käytännössä tällaiset aallot pyyhkisivät yli koko Miami Beachin kaupungin.

Yhdysvaltain rannikkovartiosto on jo varotoimena sulkenut myös Meksikonlahden puolella sijaitsevat Tampan ja St. Petersburgin satamat.

Hurrikaani arvioidaan iskevän mannermaalle sunnuntaina aamuyöllä.

Mahdollisten myrskytuhojen hintaakin on jo ehditty arvioimaan. Asiantuntijoiden mukaan ne voivat nousta 200 miljardiin dollariin, joka olisi 40 miljardia enemmän kuin New Orleansin hävittäneen Katrina hurrikaanin tuhot vuonna 2005. Katrina aiheutti myös 1800 ihmisen kuoleman.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)