Verkkouutiset

Luonnonkatastrofiviraston johtaja: Irma tuhoaa Floridan

500 000 ihmistä on kehotettu jättämään kotinsa Floridassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Trooppisen myrskyn silmän odotetaan saapuvan Floridan etelärannikolle kolmelta Suomen aikaa sunnuntaina. Yksi kaikkien aikojen voimakkaimmista hurrikaaneista on heikentynyt korkeimman viidennen asteen hurrikaanista neljännen asteen hurrikaaniksi.

Tuulet puhaltavat nyt 240 kilometriä tunnissa, kun ne kovimmillaan puhalsivat lähes 300 kilometriä tunnissa. Myrskyn tuhovoima on edelleen suuri. Viranomaiset kuvaavat myrskyä ”erittäin vaaralliseksi”.

Luonnonkatastrofeista vastaavan nopean toiminnan viraston FEMAn johtaja Brock Long totesi, että koko eteläisten Yhdysvaltojen olisi nyt syytä herätä ja olla valppaana.

– Hurrikaani Irma on edelleen uhka, joka tuhoaa Yhdysvaltoja joko Flordiassa tai muissa kaakkoisten Yhdysvaltojen osavaltioissa, Long totesi.

Osan Floridasta odotetaan olevan ilman sähköä useita päiviä. Noin 100 000 ihmistä tarvitsevat suojat.

Eteläinen Florida saattaa olla viikkojen tai kuukausien ajan asuinkelvoton myrskyn takia, raportoi Yhdysvaltojen kansallinen sääpalvelu.

Perjantai-iltana Irma-myrskyn silmä kulki Kuuban pohjoista rannikkoa pitkin Kuuban ja Bahaman välistä kohti Floridaa.

50 000 turistia pakenee tai on paennut Kuubasta. Pohjoisrannikon hotellit ovat nyt tyhjillään.

Irman aiheuttamien kuolonuhrien määrä on noussut 19:än. Myrsky tuhosi Barbudan saaren lähes kokonaan asuinkelvottomaksi. Ranskan viranomaisten mukaan 60 prosenttia Saint Martinin saaren rakennuksista on tuhoutunut niin pahasti, että ne ovat asuinkelvottomia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)