Verkkouutiset

Venäjällä halutaan imperiumin lippu takaisin – ”sen aikana sisälsimme Alaskan, Puolan ja Suomen”

Liberaalidemokraattien kansanedustaja on tehnyt lakiesityksen Venäjän valtionlipun vaihtamisesta musta-kelta-valkoiseen lippuun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Mihail Degtjarjov sanoo Izvestija-lehdelle, että Venäjän imperiumin lippu olisi nykyistä lippua paljon sopivampi tärkeisiin tilaisuuksiin.

Niiksi hän mainitsee Krimin liittämisen, tulliunionin boikotin ja yleisen isänmaallisuuden nousun. Hänen mukaansa vastaava voittoisa ajanjakso oli Venäjän imperiumin aika 1721-1917.

Lakiesityksen perusteluissa todetaan Russia Todayn mukaan, että lippua käytettäessä Venäjän maa-alue kasvoi suuresti sisältäen Alaskan, Kaukasuksen, Krimin, Itä-Preussin, Baltian, Keski-Aasian ja Suomen.

”Saavutimme briljantteja voittoja käyttäessämme imperiumin lippua ja tänään se pysyy yhä yhdistämään kaikki Venäjän kansalaiset”, kansanedustaja toteaa Izvestijalle.

Degtjarjovin mukaan Boris Jeltsinin kiireellä palauttamasta nykyisestä sini-puna-valkoisesta lipusta ei koskaan keskusteltu. ”1990-luvun alussa USA:n neuvonantajat sanelivat kaikki päätökset maassamme”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)