Verkkouutiset

Hillary Clintonin WikiLeaks-sähköposti: Saudi-Arabia ja Qatar rahoittavat Isistä

WikiLeaksin paljastamat sähköpostit vahvistavat, että Arabian niemimaan öljyvaltiot tukevat terroristijärjestöä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

WikiLeaks käynnisti viime viikolla demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clintonin puheenjohtajaan John Podestan sähköpostitililtä löytyviä viestejä.

Maanantaina WikiLeaks julkaisi toisen sarjan sähköposteja. Clinton lähetti elokuussa 2014 Podestalle sähköpostin, jossa hän käsitteli Saudi-Arabian ja Qatarin roolia terroristijärjestö Isisin rahoittamisessa. Tuolloin Podesta toimi vielä presidentti Barack Obaman neuvonantajana.

Paljastetussa sähköpostissa Clinton käsittelee Syyrian tilannetta ja Yhdysvaltojen strategiaa sen suhteen.

– Samalla kun tämä sotilaallinen/puolisotilaallinen operaatio etenee, meidän täytyy käyttää diplomaattisia ja perinteisempiä tiedusteluvoimavaroja aiheuttaaksemme painetta Qatarin ja Saudi-Arabian hallinnoille, jotka tarjoavat salaista taloudellista ja logistista tukea ISIL:lle [Isis] ja muille radikaaleille sunniryhmittymille alueella, Clinton kirjoittaa sähköpostiviestissään.

Saudi-Arabia on Yhdysvaltain tärkeä liittolainen Lähi-idässä.

Clinton toteaa sähköpostissa, että Isisin eteneminen Irakin läpi Syyriaan antaa Yhdysvaltojen hallitukselle mahdollisuuden muuttaa tapaansa toimia Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän ”kaoottisen turvallisuustilanteen kanssa”.

Clinton näkee analyysissään keskeisenä Irakin kurdien Peshmergan roolin Isisin kukistamisessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)