Verkkouutiset

USA:n pitkäaikainen liittolainen Filippiinit aikoo liittoutua Venäjän kanssa

Presidentti Rodrigo Duterte sanoo hakevansa uusia suhteita Kiinan ja Venäjän suunnasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Filippiineillä on ollut erityinen liittolaissuhde Yhdysvaltojen kanssa siitä saakka, kun se itsenäistyi Yhdysvalloista vuonna 1946. Suhteen ydin on ollut keskinäinen puolustussopimus.

Käänne Filippiinien suhteissa Yhdysvaltoihin käynnistyi, kun Filippiinien uudeksi presidentiksi valittiin Rodrigo Duterte toukokuussa.

Duterte kertoi maanantaina, että on aikonut ”ylittää Rubicon-joen” Yhdysvaltojen suhteissa. Rubicon-joen ylittäminen viittaa Julius Caesarin päätökseen ylittää Rubicon-joki ja hyökätä Rooman tasavaltaa vastaan. Viitausta käytetään sellaisessa yhteydessä, jossa päätöksestä ei ole enää paluuta.

Duterten mukaan kyse on tässä vaiheessa kaupan ja bisnesten avaamisesta Kiinan ja Venäjän kanssa.

Rodrigo Duterte oli tullut tunnetuksi Davaon pormestarina niin sanottujen kuoleman joukkojen hyväksymisestä osana huumeiden vastaista sotaa. Nämä lain ulkopuolella toimivat joukot syyllistyivät ihmisoikeusjärjestöjen mukaan ainakin 1 400 murhaan.

Duterten noustua presidentiksi ainakin 3 000 epäiltyä huumeidenkäyttäjää ja -kauppiasta on tapettu huumeiden vastaisessa taistelussa. Yhdysvallat ja Euroopan unioni ovat arvostelleet Dutertea tappamisista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)