Verkkouutiset

Zuckerberg Saksassa: ”Facebook tulee puuttumaan maahanmuuttoa koskevaan vihapuheeseen”

Saksan viranomaiset ovat todenneet, että Facebook poistaa nopeammin seksuaalisia julkaisuja verrattuna rasistisiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Facebookin perustaja ja nykyinen toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on ottanut kantaa maahanmuuttajia vastaan suunnattuun vihapuheeseen Facebookissa. Zuckerberg puhui Berliinissä yli tuhannelle kuulijalle järjestetyssä tilaisuudessa. Puheesta kirjoitti BBC.

Saksaan tulleiden turvapaikanhakijoiden suuri määrä on edesauttanut maahanmuuttovastaisten ryhmittymien nousua myös verkossa. Viranomaiset ovat valittaneet, että Facebook poistaa nopeammin seksuaalisia kuin rasistisia julkaisuja. Zuckerbergiltä kysyttiin tilaisuudessa, mikä Facebookin suhtautuminen maahanmuuttoa koskeviin sisältöihin on.

Zuckerberg totesi, että Facebook on muuttanut suhtautumistaan maahanmuuttoa koskeviin sisältöihin tutustuttuaan Saksan kulttuuriin ja lakeihin. Hänen mukaansa Facebook ei ole oikea paikka ”tällaiselle sisällölle”. Hän ei täsmentänyt, miten yhtiö aikoo tulevaisuudessa puuttua rasististen julkaisujen sisältöihin.

Saksan lait vähemmistöjen turvaamiseksi ovat tiukkoja. Tammikuussa uutisoitiin, että Saksan viranomaiset yrittivät saada aikaan sopimuksen Facebookin, Googlen ja Twitterin kanssa varmistaakseen, että laki todella asettuu yritysten toimintatapojen yläpuolelle.

Zuckerberg totesi toivovansa, että Yhdysvallat seuraisi Saksan jalanjälkiä ja ottaisi enemmän pakolaisia maahan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)