Zuckerberg Saksassa: "Facebook tulee puuttumaan maahanmuuttoa koskevaan vihapuheeseen"

Saksan viranomaiset ovat todenneet, että Facebook poistaa nopeammin seksuaalisia julkaisuja verrattuna rasistisiin.

  • LKS 20160225 - htf023; Facebook founder and chief Mark Zuckerberg receives the Axel Springer Award in Berlin on February 25, 2016 Facebook announced it was donating computer servers to a number of research institutions across Europe, starting with Germany, to accelerate research efforts in artificial intelligence (AI) and machine learning. / AFP / POOL / Kay Nietfeld - LEHTIKUVA / AFP

    Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg vastaanotti Saksassa Axel Springer -palkinnon.

    ()

Facebookin perustaja ja nykyinen toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on ottanut kantaa maahanmuuttajia vastaan suunnattuun vihapuheeseen Facebookissa. Zuckerberg puhui Berliinissä yli tuhannelle kuulijalle järjestetyssä tilaisuudessa. Puheesta kirjoitti BBC.

Saksaan tulleiden turvapaikanhakijoiden suuri määrä on edesauttanut maahanmuuttovastaisten ryhmittymien nousua myös verkossa. Viranomaiset ovat valittaneet, että Facebook poistaa nopeammin seksuaalisia kuin rasistisia julkaisuja. Zuckerbergiltä kysyttiin tilaisuudessa, mikä Facebookin suhtautuminen maahanmuuttoa koskeviin sisältöihin on.

Zuckerberg totesi, että Facebook on muuttanut suhtautumistaan maahanmuuttoa koskeviin sisältöihin tutustuttuaan Saksan kulttuuriin ja lakeihin. Hänen mukaansa Facebook ei ole oikea paikka "tällaiselle sisällölle". Hän ei täsmentänyt, miten yhtiö aikoo tulevaisuudessa puuttua rasististen julkaisujen sisältöihin.

Saksan lait vähemmistöjen turvaamiseksi ovat tiukkoja. Tammikuussa uutisoitiin, että Saksan viranomaiset yrittivät saada aikaan sopimuksen Facebookin, Googlen ja Twitterin kanssa varmistaakseen, että laki todella asettuu yritysten toimintatapojen yläpuolelle.

Zuckerberg totesi toivovansa, että Yhdysvallat seuraisi Saksan jalanjälkiä ja ottaisi enemmän pakolaisia maahan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.