Varoitus miljoonista uusista tulijoista - "kokevat, että Eurooppa on kutsunut heidät"

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja, puolalainen Donald Tusk sanoo, että EU tarvitsee yhteisen suunnitelman.

  • LKS 20150923 GUA1306; European Council President Donald Tusk arrives for a meeting of the conservative European People's Party (EPP), on September 23, 2015 in Brussels, prior to attending an European Union (EU) emergency summit on the migration crisis with a focus on strengthening external borders, a day after interior ministers agreed a deal on refugee relocation quotas. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / JOHN THYS

    Donald Tusk.

    ()

Donald Tusk varoittaa Euroopan unionin maita miljoonista uusista turvapaikanhakijoista, jotka saattavat lähteä matkaan päämääränään eri EU-maat.

– Tänään puhumme miljoonista potentiaalisista pakolaisista, emme tuhansista.

– Useimmat heistä kokevat, että Eurooppa on kutsunut heidät, Tusk toteaa saksalaislehti Die Weltin mukaan.

Tusk aikoo esittää keskiviikon EU-huippukokouksessa lukuisia toimenpiteitä turvapaikkatulvan hillitsemiseksi. Tärkeintä on hänen mukaansa se, miten EU:n ulkorajojen kontrolli saadaan palautettua.

– Muuten ei ole mitään järkeä keskustella yhteisestä siirtolaisuuspolitiikasta, Tusk sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.