EU antaa jäsenmaille oikeuden kieltää kumiveneiden viennin Libyaan

Euroopan unionin ulkoministereiden päätöksen mukaan kielto on mahdollinen, jos veneitä epäillään käytettävän ihmissalakuljetukseen.

  • LKS 20170628 SPOTLIGHT 853; (FILES) This file photo taken on November 05, 2016 shows migrants and refugees on a rubber boat waiting to be evacuated during a rescue operation by the crew of the Topaz Responder, a rescue ship run by Maltese NGO "Moas" and the Red Cross, on November 5, 2016 off the coast of Libya. Italian Foreign Minister Angelino Alfano on April 29, 2017 said he "agreed 100 percent" with a prosecutor Carmelo Zuccaro who has repeatedly suggested charity boats rescuing migrants in the Mediterranean are colluding with traffickers in Libya. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / Andreas Solaro

    EU sallii rajoituksen kumiveneiden vientiin. Kuva Libyan rannikolta marraskuulta.

    ()

EU:n ulkoministerit ovat päättäneet sallia kumiveneiden myyntikieltojen asettamisen tilanteissa, joissa Libyaan myytäviä veneitä on syytä epäillä käytettävän ihmissalakuljetukseen. Päätös koskee myös EU:n läpi kulkevia veneiden moottoreita.

Päätöksen taustalla on Libyasta Välimeren yli Italian rannikolle suuntautuva pakolaisten virta, joista monet ylittävät meren huterilla kumiveneillä. Arvioiden mukaan tilanne on johtanut jopa 2000 ihmisen hukkumiseen Välimerellä tämän vuoden aikana.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.