Verkkouutiset

Ekonomisti ennustaa: Venäjä palauttaa Krimin, Kiina vie Itä-Venäjän

Andrei Movtshan maalaa synkän kuvan kotimaansa tulevaisuudesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän talous romahtaa, se eristäytyy yhä pahemmin, ja lopulta se joutuu luopumaan isoista osista omaa aluettaan. Näin synkän ennusteen kotimaalleen antaa venäläinen ekonomisti Andrei Movtshan, Third Rome -yhtiön perustaja.

– Tämä on hullu ennustukseni Venäjän kehityksestä tämän vuosisadan ensimmäisellä puoliskolla, Movtshan kirjoittaa.

Hänen mukaansa Venäjän presidentti Vladimir Putinin johtama ”feodaalis-kansallinen” linja jatkuu vuoteen 2018 saakka. Sinä aikana Venäjän talous heikkenee, elintaso putoaa vuoden 2003 tasolle ja Venäjä eristetään muusta maailmasta yhä voimakkaammin.

Vuonna 2018 Putin astuu sivuun ja hänen sisäpiiristään valitaan seuraaja ”kansalliseksi johtajaksi”. Venäjä omaksuu aiempaa vasemmistolaisemman politiikan, alkaa valvoa valuuttavirtoja ja estää kansalaisiaan viemästä rahaa ulkomaille.

Yksityiset yritykset joutuvat maksamaan yhä korkeampia veroja ja muita maksuja, Movtshan ennustaa. Internetin käyttöä rajoitetaan ja tuonti vähenee.

Vuoteen 2024 mennessä yhä suurempi osa elintarvikkeista kasvatetaan kansalaisten omilla viljelypalstoilla. Rikosten määrä nousee 1990-luvun vuosien tasolle.

Saadakseen kansainvälistä rahoitusta Venäjän on pakko tehdä myönnytyksiä länsimaille. Sen vuoksi se palauttaa Krimin Ukrainalle, Movtshan ennustaa.

Venäjä tekee myös talousuudistuksia, mutta koska ne tehdään feodaalikapitalismin ehdoilla, maa ajautuu yhä pahempaan kriisiin.

Lopulta Venäjä alkaa hajota, Movtshan arvioi. Euroopan-puoleiset osat liittyvät yhteen Valko-Venäjän ja Ukrainan kanssa.

– Osa Siperiasta ja Kaukoidästä joutuvat Kiinan hallitsemiksi, Movtshan ennustaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)