Verkkouutiset

Venäjän parlamentin kirje varoittaa Eurooppaa sodasta – ”Ukrainassa taistellaan natsismia vastaan”

Epätavalliseksi luonnehdittu kirje Venäjän parlamentilta duumalta varoittaa Eurooppaa sodasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan parlamentille, Euroopan neuvostolle ja useiden Euroopan maiden parlamenteille osoitetussa kirjeessä varoitetaan sodasta Euroopassa. Kirjeen on lehtitietojen mukaan allekirjoittanut Venäjän duuman puhemies Sergei Naryshkin, joka tunnetaan presidentti Vladimir Putinin läheisenä liittolaisena.

Kirjeen mukaan sota Ukrainassa on taistelua natsismia vastaan ja Venäjä on valmis mobilisoimaan kaikki voimat puolustamaan Euroopan vakautta.

Kirje varoittaa Euroopan pirstoutumisesta sekä toteaa, että ”jatkuvat (Venäjän vastaiset) pakotteet, kriisi Ukrainassa ja tammikuun terrori-iskut Ranskassa vaarantavat 800 miljoonan eurooppalaisen mahdollisuudet rauhalliseen elämään”. Kirjeessä kehotetaan eurooppalaisia parlamentaarikkoja pysäyttämään kriisi.

Kirje on päivätty 23. tammikuuta, mutta se tuli julkisuuteen vasta tällä viikolla Ruotsissa käydyn puolustuspoliittisen keskustelun yhteydessä.

Monet ruotsalaiskansanedustajat vihastuivat kirjeestä. Ruotsissa se on tulkittu uhkailuksi, pelotteluksi ja propagandaksi.

Kirjeestä kertoi ensimmäisenä Ruotsissa Hudiksvalls Tidning, sittemmin suuret lehdet kuten Svenska Dagbladet. Kirje löysi tiensä myös amerikkalaisen viikkolehti Newsweekin sivuille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)