Verkkouutiset

”Venäjän sisällä on tuhottava kuudes kolonna, joka uhkaa Putinia”

Kremlin ideologiksi sanottu Aleksandr Dugin katsoo maan sisäisen läntisen ajattelun uhkaavan Vladimir Putinia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euraasialaisliikkeen johtaja ja ”uuden Venäjän profeetta” Aleksandr Dugin luo Vzglyad-julkaisussa käsitteen ”kuudes kolonna” pettureita.

Viidenteen kolonnaan Dugin lukee presidentti Vladimir Putinia avoimesti vastustavat tahot, jotka pitävät länttä mallinaan.

Kuudennessa kolonnassa on Duginin mielestä kyse erosta liberaalin lännen ja ”konservatiivisen arvoimperiumin” välillä.

Aleksandr Duginin mielestä länsi käyttää hyväkseen eräitä Venäjällä heikentääkseen maan sivilisaatiota ja siten vahvistaakseen länttä itseään. Hänen mukaansa viides kolonna auttoi tuhoamaan Neuvostoliiton ja Putin on itse asiassa antanut sen toimia avoimesti.

Sen sijaan kuudes kolonna ”ei koostu Putinin vihollisista vaan hänen tukijoistaan. Jos he ovat pettureita, ei kyse ole valtiosta, vaan sivilisaatiosta. He eivät hyökkää Putinia vastaan vaan pidättelevät häntä”.

Kyse on ei-venäläisestä ajattelutavasta ja kulttuurista, ”pääasiallisesta Venäjän olemassaolon uhkaajasta”. Siksi Duginin mukaan kuudetta kolumnia vastaan on vaikeaa mutta ehdottoman tärkeää taistella. Hänen mukaansa Venäjä on ”lännen vaikutusvallan alaisena paljon syvemmin kuin 1990-luvulla”.

Dugin kirjoittaa, että ”länsi on venäläisten sisällä kaikin tavoin, mukaan lukien tietoisuus, analyysi, suhteet, tarkoitukset ja arvot. Nykypäivän sivilisaatio ei vielä ole täydellisesti Venäjä; se ei ole venäläinen maailma; se on vain jotain josta voi tulla venäläinen maailma” jos kuudeskin kolonna voitetaan.

Aleksandr Dugin sanoo kuudennen kolonnan sabotoivan Vladimir Putinia jatkuvasti. Duginin mukaan Putinin historiallinen tehtävä osoittautuu särkyväksi ja jopa lyhytaikaiseksi, jos hän ei löydä rohkeutta taistella kuudetta kolonnaa vastaan.

Oheisen Youtube-videon haastattelussa Aleksandr Duginilta kysytään, näkeekö hän sodan Venäjän ja USA:n eli ”Maan ja Veden” välillä väistämättömänä.

Dugin vastaa ettei kyse ole siitä, vaan siitä, että se tapahtuu, eri tavoin. Hänen mukaansa on kaksi täysin eri ihmistyyppiä, joiden välillä on jatkuva taistelu, joka joskus saavuttaa kuuman ja joskus kylmän vaiheen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)