Brysselin iskujen jälkeen: Donald Trump toivoo vesikidutuksen paluuta

USA:n republikaanien todennäköinen presidenttiehdokas haluaa kovia otteita terroristeja vastaan.

  • LKS 20160322 SAL047; US Republican presidential hopeful Donald Trump waves addressing the American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) 2016 Policy Conference at the Verizon Center in Washington, DC, March 21, 2016. / AFP / SAUL LOEB - LEHTIKUVA / AFP

    Donald Trump.

    ()

Liikemies Donald Trumpia haastateltiin Brysselin terrori-iskujen jälkeen NBC:n Today-aamuohjelmassa.

Hän toisti aikovansa presidenttinä olla erittäin kova raja-asioissa eikä päästäisi "tiettyjä ihmisiä" USA:an ilman täydellistä dokumentaatiota.

Donald Trumpin mukaan "jos asia olisi minusta kiinni" ja lakeja voitaisiin "laajentaa", olisi jo WTC-iskujen jälkeen kuulustelukeinona jonkin aikaa käytetty vesikäsittely tai vesikidutus hyvä tapa iskuja estävän tiedon keräämiseen.

– Heidän on voitava tehdä mitä tahansa heidän pitää tehdä saadakseen tietoa, Trump viittasi viranomaisiin.

– Tekisin paljon enemmänkin kuin vesikidutusta. Näiltä ihmisiltä on saatava tietoa. Meidän on oltava älykkäitä, ja meidän on oltava kovia.

USA:n republikaanit ovat tiistaina äänestäneet esivaaleissa Arizonassa ja Utahissa. Tuloksia saadaan varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.