"Tämä on radikaalia islamilaista terrorismia, joka on sodassa meitä vastaan"

Republikaanien presidenttikisan toisena oleva Ted Cruz käyttää presidentti Barack Obaman välttämiä sanoja.

  • LKS 20160313   KANSAS CITY, MO. - MARCH 12: Republican presidential candidate, Sen. Ted Cruz (R-TX) addresses the press after a campaign rally at the Adams Mark Hotel on March 12, 2016 in Kansas City, Missouri. The candidates continue to campaign before the March 15th Missouri primary. LEHTIKUVA / Kyle Rivas / Getty Images / AFP

    Ted Cruz.

    ()

Senaattori Ted Cruz kommentoi Brysselin terrori-iskuja toteamalla, että ne eivät ole erillään muusta tapahtunut asia.

– Ne ovat vain viimeisin sarjassa koordinoituja radikaalien islamilaisten terroristien hyökkäyksiä, joihin syyllistyjät lietsovat sotaa kaikkia vastaan jotka eivät hyväksy heidän äärimmäistä islamiaan, Ted Cruz totesi.

– Radikaali islam on sodassa meitä vastaan. Seitsemän vuoden ajan meillä on ollut presidentti, joka kieltäytyy hyväksymästä tätä tosiasiaa. Ja totuus on, että emme voi toivoa voittavamme tätä pahuutta niin kauan kuin kieltäydymme nimeämästä sitä.

Cruz on jo pitkään kiinnittänyt huomiota siihen, ettei presidentti Barack Obama suostu käyttämään sanoja radikaali islamilainen terrorismi.

– Se loppuu 20. tammikuuta 2017, kun minut vihitään presidentiksi. Me nimeämme vihollisemme - radikaalin islamilaisen terrorismin. Ja me kukistamme sen.

USA:n republikaanit ovat tiistaina äänestäneet esivaaleissa Arizonassa ja Utahissa. Tuloksia odotetaan varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.