"He äänestävät Trumpia, he ovat aivan sairaita" - itkevän naisen some-videosta iso hitti

Bernie Sandersin vapaaehtoistyöntekijäksi itseään sanovan naisen video leviää viraalina netti-ilmiönä.

  • Julmassa somessa monet kommentoijat sanovat Chelsean tunnekuohuvideota hauskaksi.

    ()

Nuori nainen esittäytyy videokameralle Chelseaksi ja tervehtii Facebookia. Chelsea kertoa demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivän Bernie Sandersin puhelinoperaation hoitajana toimisestaan vaalikierroksen supertiistain alla. Sitten tunteet lyövät yli.

Chelsea purskahtelee itkuun ja purkaa sydäntään.

– ...mutta minusta on todella tärkeää että jokainen tietää, että ihmiset joille soitimme, moni heistä, ei yllättäen, äänestää (Donald) Trumpia. Ja haluan sinun vain tietävän että ihmiset jotka häntä äänestävät ovat todella sairaita ihmisiä jotka sanovat ihmisiä eläimiksi, ja se todella saa minut sairaaksi. Se oli masentavaa, Chelsea nyyhkyttää.

Ryöppyä jatkuu neljä minuuttia. Chelsea sanoo puhuneensa meksikolaisista eroon haluavien kanssa, jotka puhuivat muurien rakentamisesta ja "luulevat voittaneensa sisällissodan".

Chelsean on kuitenkin arveltu olevan feikki - miksi demokraattien puhelinpankin työntekijä esimerkiksi soittelisi muille kuin kannattajaryhmille ja kuuntelisi heitä tuntikausia, kuten hän sanoo tehneensä? Itkeminen videolla on vaikuttavaa, mutta tarina on vähemmän vaikuttava.

Yksistään Youtubessa videolla on kuitenkin ollut muutamassa päivässä lähes 400 000 katsojaa. USA:ssa videosta on uutisoinutkin kymmenkunta lähinnä konservatiivien saittia. Moni uskoo videon olevan ehkä jonkinlaista poliittista sissimainontaa pahoja republikaaneja vastaan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.