"ISIS leviää kuin syöpä" – Naton komentaja varoittaa siirtolaisaallosta

Naton Euroopan joukkojen komentajan mukaan Venäjän ja Syyrian hallinto ohjaavat siirtolaisvirtoja ja pyrkivät heikentämään Eurooppaa.

  • LKS 20160302 LKS 20151030 ARLINGTON, VA - OCTOBER 30: Commander of U.S. European Command Gen. Philip M. Breedlove briefs members of the press at the Pentagon October 30, 2015 in Arlington, Virginia. Breedlove discussed U.S. concerns with Russian efforts in eastern Europe and Syria during the briefing. LEHTIKUVA / Win McNamee / Getty Images / AFP

    Philip Breedlove.

    ()

”Venäjä ja Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallinto käyttävät tarkoituksella siirtolaisvirtoja aseena”, Naton ja Yhdysvaltojen Euroopan joukkojen komentaja, kenraali Philip Breedlove totesi Yhdysvaltojen senaatin asevoimista vastaavan komitean kuulemistilaisuudessa tiistaina.

Breedlove varoitti myös pakolaisten joukossa liikkuvista terroristeista.

”ISIS-järjestö leviää syövän tavoin siirtolaisvirtojen mukana”, hän totesi.

Asiasta uutisoi Radio Free Europe.

Breedloven mukaan Venäjän tarkoituksena on ”ylikuormittaa eurooppalaiset rakenteet ja murtaa Euroopan päättäväisyys”.

Kenraali totesi satojen tuhansien syyrialaisten virran Eurooppaan ruokkineen epävakautta koko alueella aina Balkanilta Pohjoismaihin. Se on hänen mukaansa ollut eduksi Venäjälle.

Breedlove sanoi Venäjän ja Syyrian hallintojen lisäävän toiminnallaan tahallisesti syyrialaisten massapakoa kodeistaan.

Esimerkkeinä hän mainitsi Venäjän erottelemattomat pommitukset syyrialaisiin oppositiokohteisiin ja Bashar al-Assadin hallinnon joukkojen siviilikohteiden pommituksissa laajamittaisesti käyttämät tynnyripommit.

Breedlove nosti esiin myös sen, että Venäjä käyttää Syyriassa runsaasti vanhanaikaisia ”tyhmiä pommeja” tarkkojen modernien täsmäaseiden sijaan. Venäjän tiedetään myös suorittaneen mattopommituksia Syyriassa.

”En keksi tälle mitään muuta syytä, kuin saada pakolaiset liikkeelle ja tehdä heistä jonkun toisen ongelma”, Breedlove arvioi.

”Tämä asettaa valtavasti painetta Euroopan valtioille.”

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.