Verkkouutiset

Video: Venäjä mattopommittaa Syyriassa toisen maailmansodan tyyliin

Venäjän ilmavoimat käyttää Syyriassa vanhanaikaisia ja epätarkkoja aseita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän puolustusministeriön Syyrian pommituksista julkaisemat videot paljastavat Venäjän käyttävän Syyriassa usein vanhanaikaisia niin kutsuttuja ”tyhmiä pommeja”. Ilmaisulla tarkoitetaan vapaasti putoavia pommeja, jotka eivät hakeudu kohteeseensa jonkinlaisen paikannus tai ohjausjärjestelmän avulla.

Useimmat modernit armeijat ovat korvanneet vanhanaikaiset maaliin ohjautumattomat pommit lähes kokonaan uudenaikaisilla ”älyaseilla”. Maaliin ohjautuvia pommeja suositaan erityisesti juuri terrorismin vastaisissa operaatioissa tai muissa tehtävissä, joissa mahdollisuus siviiliuhreihin on suuri tai pommitukset kohdistuvat suojattuihin kohteisiin tai alueille, joilla on asutusta.

Ilmailuasiantuntija David Cenciotti ruotii Venäjän pommituksia The Aviationist -sivustollaan tässä ja tässä. Hänen mukaansa Venäjän Tu-22-pommikoneet harjoittavat Syyriassa mattopommituksia ”toisen maailmansodan tyyliin”.

Esimerkiksi maanantaina julkaistulla videolla (alla) näytetään, kuinka kaksi Tu-22-konetta nousee pommituslennolle Venäjältä. Koneet pudottavat Syyriaan isot lastit vanhanaikaisia 250 kilon yleispommeja. Rautakuoriset pommit ovat säilyneet liki muuttumattomina 1950-luvulta lähtien. Videon pommitus suoritetaan kaiken lisäksi suuresta korkeudesta.

Videon kuvauksen mukaan iskut kohdistuivat ”terroristikohteisiin”.

“Mihin ikinä he osuivatkaan, ei heitä todennäköisesti juurikaan huolestuttanut osumien hajonta taikka rajoittanut mahdollisuus sivullisista uhreista ”, David Cenciotti arvioi.

Venäjää on syytetty siviileihin kohdistuneista pommituksista Syyrian kapinallisalueilla. Syrian Observatory for Human Rights -ihmisoikeusjärjestö kertoi keskiviikkona Venäjän tappaneen pommituksillaan 471 syyrialaista siviiliä tammikuun aikana. Heistä 127 oli järjestön mukaan lapsia ja 56 naisia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)