Verkkouutiset

Armeija on valmis osallistumaan siirtolaiskriisin hoitoon Britanniassa – siirtolaiset leireille?

Ison-Britannian hallituslähteiden mukaan armeija valmistautuu toimimaan siirtolaiskriisin suhteen, kertoo The Telegraph.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Toistaiseksi armeijan toiminta rajoittuisi tukkeutuneiden teiden avaamiseen Kentin Folkstonen ympäristössä, minne eurotunneli johtaa Ranskan Calais’n lähistöltä. Kriisin takia rekka-autot ovat tukkineet tiet Kentissä ja nyt armeija suunnittelee puolustusministeriön maiden avaamista väliaikaisiksi parkkipaikoiksi rekka-autoille.

Toisaalta konservatiivipuolueen kansanedustajat ovat vaatineet armeijan käyttöä siirtolaisten pysäyttämiseksi. Maavoimien entinen komentaja, kenraali Richard Dannatt ehdotti, että armeijan joukot perustaisivat tarvittaessa leirejä, joihin laittomat siirtolaiset keskitettäisiin.

Noin 4000 pohjoisafrikkalaista siirtolaista on rynnäköinyt Calais’ssa viime päivinä päästäkseen Eurotunnelin läpi meneviin juniin ja Englantiin.

Ison-Britannian pääministerin on määrä perjantaina isännöidä hallituksen hätäkomitea Cobran kokousta, jossa käsitellään Calais’n siirtolaiskriisiä.

Yön aikana satoja siirtolaisia on yrittänyt rynnäköidä tunneliin. Ainakin 150 siirtolaista on onnistunut pääsemään tunnelin läpi Englantiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)