Verkkouutiset

Kreml-ideologin hyytävä visio Venäjän johtamasta Euraasialaisesta imperiumista – kattaisi lähes koko Itä-Euroopan

Alexander Duginin visiossa vastakkain ovat Euraasialainen imperiumi idässä ja Yhdysvaltojen johtama länsimainen alue lännessä, kertoo International Business Times.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläinen nationalisti ja ideologi Alexander Dugin, jolla on läheinen suhde presidentti Vladimir Putiniin, kuvailee visiotaan Venäjän johtamasta “Euraasialaisesta imperiumista”. Imperiumiin kuuluisivat ainakin Itävalta, Unkari, Romania, Serbia ja Slovakia.

Dugin on aiemmin esittänyt mielipiteensä siitä, että Venäjän pitäisi vallata Ukraina kokonaan ja tuhota ukrainalaiset. Hän uskoo, että Euraasialainen imperiumi on välttämätön “lännen nihilistisen vaikutuksen ehkäisemiseksi”.

Hän näkee tulevaisuudessa maailman, jossa ei ole lainkaan valtioita, vaan läntiseen Itävaltaan saakka ulottuva Euraasialainen imperiumi idässä ja Yhdysvaltojen johtama länsimainen alue lännessä.

Alexander Duginin mukaan imperiumi puolustaisi kulttuurista identiteettiä globalisoituneessa maailmassa, jossa ”ihmiset alennetaan mekaanisiksi, ryhmittyneiden atomien muuttujaosiksi”.

Tuoreiden paljastusten mukaan Dugin on ollut apuna muodostamassa Kremlin liittoumaa Euroopan äärioikeistolaisten, EU-vastaisten puolueiden kanssa.

Lisäksi Dugin uskotaan toimivan tiiviissä yhteistyössä konservatiivisen venäläisen nationalistin ja miljardöörin Konstantin Malofejevin kanssa ja parivaljakko on pyrkinyt luomaan eräänlaisen eliittiklubin niistä poliitikoista, jotka kannattavat Venäjän linjaa, kertoo The Local.

Viime vuoden toukokuussa he esimerkiksi järjestivät salaisen konferenssin Euroopan äärioikeistolaisten puolueiden kanssa Wienissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)