"Yksikään saksalainen poliisi ei ammu pakolaisia"

Saksan poliisi tyrmää oikeistopopulistisen puolueen esityksen luvattomasti rajanylittävien pakolaisten ampumisesta.

  • LKS 20160109 Police escorts German far-right supporters prior to their demonstration at Cologne`s train station on January 9, 2016. Chanting "Merkel out" and waving German flags, supporters of the xenophobic PEGIDA movement vented their anger Saturday against migrants after a rash of sexual assaults in the western city of Cologne. / AFP / Roberto Pfeil - LEHTIKUVA / AFP

    Poliisi valvoo äärioikeistolaisten kulkuetta Kölnissä.

    ()

Oikeistopopulistisen ja eurovastaisen Alternative für Deutschland AfD:n puheenjohtaja Frauke Petry ehdotti, että poliisi olisi hätätilassa vaikka ammuttava Saksan rajat luvattomasti ylittäviä pakolaisia.

Kohuesitys sai osakseen suurta pahennusta ja muun muassa varakansleri Sigmar Gabriel epäili syvästi, kannattaako puolue vapaata demokraattista järjestystä.

Saksan poliisien ammattijärjestön varapuheenjohtaja Jörg Radek luonnehti ehdotusta radikaaliksi ja epäinhimillisiksi. Hänen tiedotteensa mukaan "yksikään saksalainen poliisi ei ammu pakolaisia".

– Sellainen henkilö, joka esittää näin radikaalia, haluaa ilmeisesti kumota oikeusvaltion ja käyttää poliisia aseena. Sellaista oli kerran Saksan historiassa ja me emme halua sitä ikinä uudelleen, Radek sanoo viitaten natsi-Saksan aikoihin.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.