Verkkouutiset

Venäläishävittäjät häiritsivät Luftwaffen koneita, Merkel vaatii lentokieltoa

Venäläishävittäjien kerrotaan varjostaneen saksalaiskoneita säännöllisesti Syyriassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan liittotasavallan ilmavoimat (Luftwaffe) vahvisti maanantaina, että venäläislentokoneet ovat varjostaneet Saksan Tornado-tiedustelukoneita Syyrian taivaalla.

Kenraaliluutnantti Joachim Wundrakin mukaan saksalaiskoneita ei ole kuitenkaan pakotettu muuttamaan kurssiaan tai pois Syyrian ilmatilasta.

– Tällaisia kohtaamisia tapahtuu ammattimaisesti. Mitään välikohtauksia ei ole sattunut, kenraaliluutnantti Wundrak sanoi Rheinische Postille.

Hänen mukaansa Venäjä käyttää nykyaikaisimpia lentokoneitaan, kuten Su-35-hävittäjiä, osoittaakseen saksalaiskoneille, että Syyrian laillinen hallitus on kutsunut venäläiset alueelle. Venäjä haluaa viestittää, että kansainvälisellä Isiksen vastaisella koalitiolla ei ole vastaavanlaista kutsua.

Saksan liittokansleri Angela Merkel ehdotti maanantaina lentokieltoalueen perustamista Syyriaan. Myös Turkki on toistuvasti toivonut lentokieltoalueen perustamista.

– Tämänhetkistä tilannetta helpottaisi alue, jossa taisteluiden osapuolet eivät saisi suorittaa ilmaiskuja. Kyse olisi eräänlaisesta lentokieltoalueesta, Angela Merkel kertoo Stuttgarter Zeitungille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)