Verkkouutiset

Tiedusteluraportti väittää Syyriassa taistelevan venäläissotilaita

Yhdysvaltalainen tiedusteluyhtiö arvioi, että Venäjä kasvattaa tasaisesti sotilaallista tukeaan Syyrian hallitukselle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltalainen tiedusteluyhtiö Stratfor on hankkinut Syyrian taisteluista videomateriaalia. Joillakin videoilla on esiintynyt venäjänkielisiä henkilöitä.

Yhtiön mukaan tämä vahvistaa todennäköisyyttä, että joko Venäjän asevoimien henkilöstöä tai yksityisiä sotilastoimijoita on sekaantunut taisteluihin Syyrian konfliktissa.

Stratfor arvioi, että Venäjä kasvattaa tasaisesti tukeaan Syyrian hallitukselle. Yhtiö uskoo Venäjän Syyrialle tarjoaman avustuksen pitävän sisällään sotilaskalustoa ja -tarvikkeita, aseistusta ja laitteita tiedustelutiedon jakamista varten.

Israelin suurimman sanomalehden Yedioth Ahronothin Ynet-verkkosivuston mukaan venäläisiä hävittäjälentäjiä alkaa saapua Syyriaan jo lähipäivinä. Ynetin mukaan venäläislentäjät operoivat Venäjän ilmavoimien koneilla ja taisteluhelikoptereilla ja taistelevat Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallituksen puolella kapinallisia ja ISIS-jihadisteja vastaan.

Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.

Stratfor korostaa, kuinka venäläiset lentäjät ja mekaanikot ovat jo pitkään palvelleet ulkomaisissa ilmavoimissa konfliktialueilla joko valtion käskeminä tai yksityisinä toimijoina.

Ynetin siteeraamien länsimaisten diplomaattilähteiden mukaan maahan on jo saapunut venäläinen joukko-osasto, joka on ottanut päämajakseen hallituksen ilmatukikohdan Damaskoksen lähistöllä. Venäjän kerrotaan siirtävän maahan kaikkiaan jopa tuhansia miehiä. Joukot koostuvat sotilasneuvonantajista, kouluttajista, huoltojoukoista ja ilmavoimien henkilökunnasta.

Stratfor ei ole kuitenkaan toistaiseksi nähnyt konkreettisia todisteita siitä, että Venäjä laajentaisi toimiaan Syyriassa kuvaillulla tavalla.

Yhtiö muistuttaa, että väärien uutisten tuottaminen on yleistä. Aiemmin uutisoitiin muun muassa Mig-31 -hävittäjäkoneiden siirtämisestä Syyriaan. Tätä ei koskaan pystytty todistamaan, ja Venäjä kiisti väitteet.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)