Verkkouutiset

Puolet venäläisistä uskoo neuvostoajan sorron palaavan

Tuoreen tutkimuksen mukaan ihmisten ymmärrys neuvostoajan sortoa vastaan kasvoi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lähes puolet venäläisistä uskoo, että neuvostoajan sortotoimien paluu on mahdollista heidän elinaikanaan. 48 prosenttia uskoo sortotoimien paluun mahdollisuuteen. 48 prosentista 13 prosenttia pitää tätä erittäin mahdollisena ja 34 prosenttia mahdollisena, mutta epätodennäköisenä.

Neljännes vastaajista ei usko kokevansa poliittista sortoa elinaikanaan, ja 22 prosenttia ei osannut vastata kysymykseen, kertoo The Moscow Times viitaten Venäjän valtion pyörittämän Public Opinion -säätiön julkaisemaan mielipidetutkimukseen.

Miljoonia neuvostokansalaisia vainottiin Neuvostoliitossa poliittisten mielipiteiden vuoksi. Pahimmat vainot tapahtuivat 1930-luvulla.

Tutkimuksen tulosten mukaan myös ihmisten ymmärrys neuvostoajan sortoa vastaan kasvoi. Vuonna 2012 12 prosenttia vastanneista katsoi, että neuvostoajan sortotoimet olivat oikeutettuja. Nyt tätä mieltä on 17 prosenttia.

Yhä harvempi venäläinen pitää entistä Neuvostoliiton diktaattoria Josif Stalinia yksinomaan syyllisenä 1930-luvun poliittiseen sortoon.

40 prosenttia tutkimukseen vastanneista pitää Stalinia yksin syyllisenä sortoon, kun vuonna 2012 luku oli 43 prosenttia. Samalla Stalinin sisäpiiriä ja Neuvostoliiton salaista poliisia NKVD:tä syyttävien määrä on kasvanut.

Josif Stalinin valtakausi kesti vuodesta 1922 vuoteen 1953.

Tutkimusta varten haastateltiin 1 500 ihmistä. Virhemarginaali on 3,6 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)