Verkkouutiset

Ukraina väittää kehittäneensä supertankin – ”mullistaa sodankäynnin”

Ukrainan aseteollisuuden kerrotaan elpyvän Ukrainan sodan seurauksena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukraine Today -Televisiokanavan kuvausryhmä vieraili Kiovan esikaupungissa sijaitsevalla entisellä teollisuusalueella, jossa valmistetaan uutta panssarivaunua Ukrainan hallituksen joukkojen käyttöön Itä-Ukrainan rintamalle.

Kanavan mukaan panssarivaunu on ukrainalaisen insinöörityön läpimurto ja saattaa mahdollisesti mullistaa modernin sodankäynnin. Kyse ei ole paperilla olevasta suunnitelmasta, vaan panssarivaunu on melkein valmis testejä ja taistelutoimintaa varten. Panssarivaunun nimi on Azovets.

Kanava kertoo, kuinka Ukrainan sota on elvyttänyt Ukrainan aseteollisuuden uuden nousuun.

Mykola Stepanov on insinööri, joka työskenteli apulaisjohtajana valtion omistamassa koneenrakennustehtaassa Harkovassa. Eläkkeelle jäätyään hän alkoi työskennellä kyseisellä teollisuusalueella sijaitsevassa Azov-pataljoonan koulutuskeskuksessa.

Stepanovin mukaan ukrainalaisten uuden panssarivaunun panssarointiin on kiinnitetty räjähteitä, jotka aktivoituvat saadessaan osuman mistä tahansa ammuksesta. Räjähteiden tarkoituksena on suunnata vaunua kohti tulevan ammuksen energia toisaalle.

Kanavan mukaan koulutuskeskuksessa työskentelevät työntekijät haluavat tukea Ukrainan hallituksen joukkoja, jotka taistelevat Venäjän vakituisen armeijan tukemia itäukrainalaisia separatisteja vastaan Itä-Ukrainassa.

Kanava kertoo, että uusien tankkien toimittaminen rintamalle alkaa seuraavien kuukausien aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)