Verkkouutiset

”Ukrainalainen seikkailu on avannut silmät” – Putinin unelmien uskotaan loppuvan vuodessa

Professorin mielestä Vladimir Putin on tuhonnut vielä vuosi sitten yhtä pitäneiden entisten neuvostotasavaltojen kumppanuuden.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Georgian Iliin valtionyliopiston professori Oleg Panfilov kirjoittaa krymr.orgissa, että vielä vuosi sitten entisten neuvostotasavaltojen alue oli laajalti olemassa Venäjän ambitioiden ”lisäkkeenä”. Nyt Vladimir Putin on tuhonnut sen.

Panfilovin mukaan ainoa entisiä neuvostotasavaltoja yhdistävä asia on ollut Venäjän propaganda ja tietty määrä Neuvostoliiton tai vastaavan paluuta toivovia tahoja.

– Putinin imperiumi olisi ennemmin tai myöhemmin kuollut luonnollisen kuoleman kuten kaikki imperiumit ovat kadonneet. Mutta hänen ukrainalainen seikkailunsa nopeutti katoamista, koska se osoitti mistä Moskovassa todella on kysymys, professori kirjoittaa.

Keski-Aasiasta Kaukasiaan ja länteen jokainen entinen neuvostotasavalta on muuttanut suhtautumistaan. Tämä on Oleg Panfilovin mukaan todellinen yllätys.

Hänen mukaansa Keski-Aasiassa ihmiset ymmärtävät nyt, että “Putinin ‘venäläinen maailma’ on nationalismin, sovinismin ja usein avoimen fasismin ideologia”.

Tämän seurauksena Panfilov uskoo, että vuoden aikana ”kaikki Putinin toiveet Venäjän suuruuden palauttamisesta tulevat loppumaan”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)