Some-raivo repesi rasismia vastaan – "emme ole teidän naisianne"

Monet ruotsalaisnaiset kirjoittivat Twitterissä vastustavansa rasisteja.

  • Ruotsalaiset kirjoittivat sunnuntaina ahkerasti viestejä Twitterissä.

    ()

Lukuisat ruotsalaiset kertoivat sosiaalisessa mediassa vastustavansa rasisteja Tukholman viikonlopun tapahtumien jälkeen, kertoo The Local.

Tukholmassa puhkesi perjantai-iltana ja lauantain vastaisena yönä levottomuuksia, kun noin sata naamioitunutta protestoijaa hyökkäsi ulkomaalaistaustaisten ihmisten kimppuun kaupungin keskustan kaduilla perjantaina.

Äärioikeistolaiset jakoivat lentolehtisiä ja kirjoittivat some-viestejä, joissa he ilmoittivat suojelevansa ruotsalaisnaisia.

Ruotsalaiset kirjoittivat sunnuntaina ahkerasti viestejä #inteerkvinna-hashtagillä (en ole teidän naisenne). Monet naiset myös latasivat kuvia itsestään Twitterissä. Viesteissä todetiin, että ”ei minun nimissäni”.

– En ole teidän naisenne. En halua suojeluanne. Nimenomaan te saatte minut pelokkaaksi, huolestuneeksi, vihaiseksi ja surulliseksi, eräs nainen tviittasi.

– Yksikään rasisti ei käytä minua alibina tehdäkseen väkivaltaisia tekoja, toinen nainen tviittasi.

Äärioikeistolaiset järjestivät Tukholman keskustassa turvapaikanhakijoita vastustavan mielenosoituksen lauantaina. Sitä vastustamaan saapui vastamielenosoittajien joukko.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.