Verkkouutiset

”Lisääntyvää tiedustelua armeijaa, sen henkilökuntaa ja toimintaa kohtaan” – Ruotsin sotilastiedustelun päällikkö varoittaa vakoilusta

Ruotsin sotilastiedustelun päällikkö varoittaa Ruotsin puolustusvoimia kohtaan lisääntyneestä vakoilusta, kertoo Dagens Nyheter.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin sotilastiedustelua johtavan Gunnar Karlsonin mukaan tiedustelu armeijaa, sen henkilökuntaa ja toimintaa kohtaan on lisääntynyt. Puolustusvoimien henkilökuntaa kartoitetaan muun muassa Facebookin avulla.

Karlson vertaa tilannetta kylmän sodan aikaan.

”Suuri ero on nykyisissä mahdollisuuksissa, joilla voidaan sosiaalisen median ja kyberympäristön avulla kartoittaa ihmisiä. Ehkä nykyään on vähemmän tarvetta koputtaa ovelle. Sen sijaan voi käyttää Facebook-tiliä”, hän muistuttaa.

Ruotsin turvallisuuspoliisin Säpon mukaan suurin uhka on Venäjä.

”Venäjän vakoilu Ruotsissa ja Ruotsia vastaan on laajamittaista. Sillä on myös yhteys Ukrainan sotaan”, todettiin Säpon vuosiraportissa.

”Laittomasti – diplomaattisten peitetehtävien avulla – venäläiset tiedustelu-upseerit keräävät tietoja Ruotsin puolustuksesta”, Säpo kuvailee.

”Meillä ja Säpolla on paljon yhteistyötä. Yhden tilannekuva on siis myös toisen tilannekuva”, Karlson toteaa.

Hän ei kuitenkaan halua mainita nimeltä valtioita yhtä avoimesti kuin Säpo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)