Verkkouutiset

Isoisällä ei sotilaskokemusta, toipuu sydänkohtauksesta – lähti taistelemaan lastentappajia vastaan

Brittiläinen kahden pojan isoisä sai tarpeekseen Isiksen julmuuksista ja matkusti Irakiin taistelemaan jihadisteja vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Brittiläinen Jim Atherton on 53-vuotias isoisä, joka päätti matkustaa Irakiin taistelemaan niin sanottua Islamilaista valtiota vastaan.

Jim Atherton on ammatiltaan pakettiautonkuljettaja, jolla ei ole lainkaan sotilaskokemusta. Mies sai vuonna 2008 sydänkohtauksen, minkä vuoksi hänen perheensä järkyttyi kuultuaan isoisän suunnitelmasta.

Atherton kertoo The Sunille olleensa kyllästynyt eri maiden hallitusten toimettomuuteen Isiksen pysäyttämiseksi. Siksi hän päätti tehdä itse asialle jotain.

Atherton myi huhtikuussa autonsa, moottoripyöränsä ja veneensä. Hän sai kerättyä 18 000 (25 000 euroa) puntaa ja lensi Turkkiin, josta hän livahti rajan yli Irakiin liittyäkseen Dwekh Nawsha -ryhmään.

Kahden pojan isoisä suojelee tällä hetkellä kristinuskoista väestöä paikallisissa irakilaiskylissä Isikseltä, jonka asemat ovat vain muutamien kilometrien päässä.

– En voinut katsella, kuinka Isis tappaa naisia ja lapsia. Kukaan ei näyttänyt tekevän asialle mitään, joten minä päätin toimia.

Athertonin ryhmä taistelee kurdien Peshmerga-joukkojen rinnalla. Peshmerga-taistelijat ovat 18-25 -vuotiaita.

– En ajattele olevani Rambo, mutta uskon olevani hyvä sotilas. Kaipaan tietenkin perhettäni ja koiriani.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)