Verkkouutiset

ISIS:n uusi juoni paljastui: Näin jihadistit livahtavat Eurooppaan avustushankkeen mukana

Italian tiedustelupalvelun mukaan jihadistit ovat livahtaneet Eurooppaan käyttäen hyväkseen hanketta, jonka tarkoituksena on tarjota hoitoa loukkaantuneille libyalaissotilaille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Italian tiedustelupalvelupalvelun mukaan Isis-jihadistit ovat keksineet uuden tavan livahtaa Eurooppaan, kertoo The Guardian.

Jihadistien kerrotaan soluttautuneen hankkeeseen, jonka tarkoituksena on tarjota sairaalahoitoa loukkaantuneille Libyan hallituksen sotilaille.

Italian tiedustelupalvelun asiakirjan mukaan jihadistit ovat teeskennelleet olevansa loukkaantuneita ja livahtaneet Eurooppaan saadakseen hoitoa klinikoilla. Tämän jälkeen he ovat jatkaneet matkaansa muualle Eurooppaan ja Lähi-itään. Jihadistien kerrotaan matkustavan pois Libyasta väärennettyjen passien avulla.

Kyseessä on länsimaiden tukema terveysprojekti, jonka avulla kuntoutetaan libyalaisia sotilaita. Asiakirjan mukaan YK:n tunnustama Libyan hallitus on tietämättään maksanut jihadistien matkakulut luullen heitä hallituksen sotilaiksi.

Diplomaatit ja terveydenhoitoalan johtajat ovat hankkineet erikoisviisumeja hoitoa tarvitseville sotilaille. Isisin kerrottaneen soluttautuneen hankkeeseen korruptoituneilta virkailijoilta saamiensa väärennettyjen passien avulla.

Italian tiedustelupalvelun mukaan Isis otti vuonna 2016 haltuunsa Sirten passiviraston ja varasti 2 000 tyhjää asiakirjaa.

Ranskan hallitus on todennut, että Isis pystyy valmistamaan satoja passeja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)