Loimaan kassa: Tammikuun työttömyysluvussa positiivinen signaali

YTK-kassan eli ns. Loimaan kassan jäsenistön työttömyydessä oli alkuvuonna positiivinen signaali.

  • LKS 20150907 - YTK:n eli Yleisen työttömyyskassan toimipiste Loimaalla 1. heinäkuuta 2015. Ammattiliittoihin sitoutumaton YTK tunnetaan myös nimellä Loimaan kassa. Jäsenmäärällä mitattuna se on Suomen suurin työttömyyskassa. LEHTIKUVA / AKU HÄYRYNEN

    YTK-kassan jäsenistön työttömyys hellitti hieman.

    ()

Normaalisti vuodenvaihteessa työttömyys kasvaa ja viimeiset neljä vuotta tammikuun työttömyys on ollut joka vuosi selvästi joulukuuta korkeampi. Tämän vuoden tammikuussa työttömyys sen sijaan väheni.

YTK:n jäsenistä oli viime joulukuussa työttömänä 11,4 prosenttia, tammikuussa rahtusen vähemmän eli 11,3 prosenttia.

YTK:n toimitusjohtaja Auli Hänninen ei kuitenkaan julista työttömyyden helpottumista, mutta toivoo parasta.

– Tammikuu näyttää myös absoluuttisen rahasumman valossa paremmalta kuin olimme budjetoineet. Työttömyysetuuksia maksettiin jäsenistöllemme kuukauden aikana 60,4 miljoonaa euroa, mikä on noin 400 000 euroa vähemmän kuin viime vuonna, hän kertoo.

Kokonaan työttömien määrä vähenee

Työllistymistä näyttäisi keskittyvän osa-aikaisiin tai lyhytaikaisiin työsuhteisiin, mikä näkyy YTK:ssa kokonaan työttömien määrän vähentymisenä ja soviteltavaa päivärahaa saavien määrän kasvuna.

– Uusi työ ei ala välttämättä kokoaikaisena työsuhteena, mutta kaikki työ parantaa mahdollisuuksia työn saamiseen myös jatkossa, Hänninen muistuttaa.

Maakunnallisesti YTK:n reilun 370 000 jäsenen työttömyysaste oli korkein Kainuussa, Pohjois-Karjalassa, Etelä-Savossa, Etelä-Karjalassa, Keski-Suomessa, Kymenlaaksossa ja Lapissa. Pienin työttömyysaste on edelleen Ahvenanmaalla, Uudellamaalla ja Pohjanmaalla.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.